Gyakori fejfájással küzd? Lehet, hogy látásprobléma okozza!

Tudta, hogy a fejfájás nagyon gyakran szemproblémát jelez? Egy látásvizsgálattal nem csak az állapítható meg, hogy a páciens fejfájása látással összefüggő-e, hanem konkrétan életminőséget javító megoldási javaslatokkal is szolgálunk. Jelentkezzen az online időpontfoglalón és vizsgáltassa meg látását.

Az Opticnet Szemtükör Program segítségével testünk különböző betegségeit a szem vizsgálatával diagnosztizálhatjuk, előre jelezhetjük. Az orosházi kórházzal szemben található Edit Optika szaküzletében nem csak szemész szakorvos, hanem diplomás optometrista is végez teljes körű computeres látásvizsgálatot.

– A látással összefüggő fejfájást az esetek 97%-ában orvosolni tudjuk! A teljesen fájdalommentes, nagyjából 20-25 perces computeres és réslámpás vizsgálatok során ellenőrizzük van-e fénytörési hiba, szemizom gyengeség, esetleg szürkehályog vagy egyéb elváltozás. A vizsgálat végére kiderül, hogy milyen dioptria szükséges a tökéletes látáshoz – ismerteti Béniám Brigitta.

A diplomás optometrista és kontaktológus kollégánk nem diagnosztizál, tehát nem állapít meg szembetegséget, viszont 14 éves kor felett bárkit megvizsgálhat és megállapíthatja, hogy a normál állapottól van-e valamilyen eltérés. Ha problémát talál, akkor tovább utalja a vizsgált személyt az orvoshoz. Amennyiben nincs komoly betegség a háttérben, abban az esetben megállapítja a tökéletes látáshoz szükséges dioptriát, felírja a szemüveget vagy a kontaktlencsét.

– Fontos különbség, hogy míg aki szemüveget kér, annak akár már másnapra is elkészülhet a szemüvege, azonban a kontaktlencse használatát be kell tanítani, ami hosszabb időt vesz igénybe. Ilyenkor betanítjuk hogyan kell fel és levenni, hogyan kell kezelni és tárolni, majd adunk egy próbalencsét és visszahívjuk egy kontroll vizsgálatra.

A vizsgálatok díjai:

A computeres látásvizsgálat, fejfájás szűrés és réslámpás vizsgálat ára: 10.000 Ft.

Amennyiben szaküzletünkben komplett szemüveget (keret+lencse) is vásárol, a vizsgálat árából 7.000 Ft-ot beszámítunk.

Kontaktlencse vizsgálat, betanítás és kontroll, kontaktlencse kezdőcsomag (1 pár havi lencse és ápoló folyadék): 15.000 Ft

Foglaljon időpontot online a fejfájás szűrésre és az általános szemvizsgálatra ide kattintva: https://editoptika.hu/idopontfoglalas