Milyen extra értékeket ad Önnek látszerésze?

Milyen extra értékeket ad Önnek látszerésze?

A szemüvege értéke nem csak azoktól az alapanyagoktól függ, amelyekből készül. Leértékeléseket könnyen lehet találni, de ne értékelje alul a látszerészét túl hamar. Valóban soknak tűnhet, amikor a helyi optikusánál ránéz az árcédulára, de ez azért van, mert egy szemüveg több, mint néhány műanyagdarab.

A látszerészek sokkal többet tesznek azért, mint amit el tud képzelni, hogy a legjobb megoldást nyújtsák Önnek. Amit kap nem csak egy recept, hanem egy látszerészeti megoldás, mely figyelembe veszi az illeszkedést, az Ön stílusát, életstílusát és látási szükségleteit, annak érdekében, hogy szemei egészségesek, látása pedig tiszta maradjon. 

A cikkben bemutatjuk azokat az extra értékeket, melyeket látszerésze nyújt Önnek, és amelyeket nem fog megkapni, ha csak egy leárazott szemüveget keres.    

A recepten túl – a szemüveg kiválasztása 

A recept azt mutatja meg, milyen fajta korrekcióra van szüksége, és hogyan formálják a lencséit. Viszont, nem veszi figyelembe az életstílusát, amely nagymértékben meghatározza, milyen típusú lencsékre van szüksége, az alapanyagot és a speciális tulajdonságokat.  

Az életstíluson túl, a látszerésze figyelembe fogja venni a költségvetését, a keret illeszkedését és a stílust, amely passzol az arcformájához.   

A vevőszolgálat értéke 

Megértjük, hogy akciós termékeket vásárolni jó érzés. Viszont, ezekből hiányzik a szakértelem és a támogatás, melyet egy helyi optikában tudnak nyújtani. Nincs mögötte egy csapat, amely a pácienssel dolgozik, attól kezdve, hogy belép, egészen addig, ameddig elhagyja az üzletet. 

Életstílus 

Az optikában mindenki együtt dolgozik, hogy megtalálják az Ön életstílusának megfelelő legjobb megoldást. Ha sok időt tölt a szabadban egy egészen más megoldást fognak ajánlani, mintha egész nap a számítógép előtt ülne, akkor is, ha ugyanaz a receptje. Egy jó optometrista életstílusra vonatkozó kérdőívvel fogja kezdeni, hogy ezzel segítse a vizsgálatot.

Illeszkedés, divat és funkció  

A munkájuk egyik részeként a látszerészek együttműködnek Önnel, hogy megtalálják az arcához illeszkedő legjobb szemüveget.  Rengeteg választható keret van, de ezek nem ugyanúgy teljesítenek. Tudta, hogy ha progresszív lencsére van szüksége, ahhoz magasabb keretet kell választania? Vagy, hogy bizonyos lencsék nem illeszkednek bizonyos arcformákhoz, és folyton le fognak esni, hiába jól igazított a szemüveg? Az optikusok tudják, hogyan kell olyan ajánlásokat tenniük, hogy Ön szeresse a lencséit. 

Oktatás  

Talán hallott már látszerészeket arról beszélni, hogy tanítanak a székben. Ez azt jelenti, hogy együttműködnek Önnel, hogy vizsgálat közben elmagyarázzák, mit csinálnak a lencsék, mit ajánlanak és miért. A bonyolult része, hogy a lencsék mögötti technológia láthatatlan. Az Apple minden évben kicsit változtat a telefonokon, hogy újnak nézzenek ki, ezt mi nem tehetjük meg a lencsékkel. Egy jó lencse tiszta, nem számít, mennyibe kerül. A látásélesség viszont radikálisan különböző lehet.

Egy optometrista segít eligazodni az összetett lehetőségek között, hogy megértse a döntéseiket. Önnek úgy kell kisétálnia az üzletből, hogy biztos a lencseválasztásban. Ez olyasmi, amit nem kaphat meg online. 

Szakértelem 

A végére hagytuk a legfontosabbat. A látszerészek értéket adnak a szemüvegéhez a szakértelmükön keresztül. Egész életük során elkötelezettek egy olyan szakma iránt, mely segít az embereknek jobban látni a világukat. Tudják, hogyan hasznosítsák a receptet és az élete apró részleteit, hogy személyre szabott ajánlást tehessenek Önnek. Ez egy olyan dolog, mely éveket vesz igénybe, és nem kaphatja meg máshol.  

A szakértelem az igazi érték, ez azt jelenti, hogy jobban látja és érzékeli a világot. De segíthet jól aludni is éjszaka, ha tudja, hogy prémium szemüvege, melyet most vásárolt igazán megérte.

Bízzon látszerészében és csapatában  

A látás egy összetett rendszer és Ön megérdemli a legjobb látszerészeti megoldásokat. Legközelebb, mikor új szemüveget vásárol, fontolja meg az extra értéket, melyet a látszerésze ajánl és működjön együtt vele, hogy megtalálják a legjobb megoldást. Ráadásul, ha helyi terméket vásárol, az jobban segíti a közösséget, mint gondolná.