HOYA prémium multifokális szemüveglencsék

HOYA prémium multifokális szemüveglencsék

A lencse, ami nem ismer lehetetlent

A szemüveg- és lencsegyártás hatalmas utat tett meg azóta, mióta a bifokális lencséket felváltották a progresszív lencsék, az elmúlt évek pedig újabb forradalmi változásokat, bámulatos technológiákat hoztak, melyek eredményeként megszületett az a lencse is, ami valóban nem ismer lehetetlent, ha látásunkról van szó.

Út a bifokálistól a progresszív lencsékig

Bár a régi időkben nem voltak digitális kijelzők, látásproblémák viszont annál inkább! Talán ezzel magyarázható, hogy az elmúlt évszázadokban ez a tudományág hihetetlen fejlődésen ment keresztül és mindig képes volt alkalmazkodni a gyorsan változó körülményekhez. Ma már szinte természetesnek vesszük, hogy olyan szemüveget viselhetünk, ami nem csak a tökéletes látás élményét adja, de egyben megjelenésünk, stílusunk szerves része is. Ám hosszú volt az út, míg a tudomány eljutott a progresszív lencsék legújabb, immár minden igényt kielégítő generációjáig! 

Hol vagyunk már ahhoz a bifokális szemüveghez képest, aminek kifejlesztésében az amerikai államférfi és tudós Benjamin Franklin is közreműködött? Az ő bifokális lencséit még egy keret tartotta össze, melybe két különböző törőerejű fél lencsét erősített, a felsőt távolra nézéshez, az alsót olvasáshoz. Ma úgy készítik a bifokális lencsét, hogy ugyanannak az üvegnek a két felét különböző törőerejűre csiszolják.

Ám ahogy azt a történelem is igazolja, ami tegnap a csúcskategóriát jelentette, az egyáltalán nem biztos, hogy ma is az. A szemüveg- és lencsegyártás ugyanis hihetetlen gyorsasággal fejlődik és szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogyan lehetne még tökéletesebb és kompromisszum-mentesebb végeredményt produkálni: egy olyan lencsét, ami nem ismer lehetetlent. Így léptünk túl a bifokális lencséken is.

A jelen és a jövő a progresszív lencséké

60 évvel ezelőtt a bifokális lencse volt a piacvezető találmány, ám problémát okozott a nehézkes fókuszváltás. Lényegében ez inspirálta a progresszív lencsék megjelenését. A fejlődés azóta is töretlen, folyamatosan épülnek be az új innovációk a gyártástechnológiába, az újabbnál újabb alapanyagokkal és rétegzésekkel együtt. Ennek eredményeként napjaink progresszív lencséi 100%-ban személyre szabhatóak, ezen felül gyakorlatilag minden alapanyag és rétegzés elérhetővé vált, akár a legvékonyabb és legesztétikusabb kivitelben.

A progresszív lencsék a legkorszerűbb és legbonyolultabb típusú lencsék. Nagy előnyük, hogy minden távolságra biztosítják az éleslátást annak köszönhetően, hogy lencsén belül felülről lefelé haladva folyamatosan változik a dioptria, ezáltal szemüvegcsere nélkül bármilyen körülmények között ugyanolyan látásélményt biztosítanak. Az ilyen lencséket úgy képzelhetjük el, mintha több, eltérő dioptriájú lencséből lennének összeállítva, de a bifokális lencsékkel szemben az összeillesztés teljesen láthatatlan. Akik már viselik, azt mondják, olyan, mintha visszakapták volna fiatalkori látásukat.

A lencse, ami nem ismer lehetetlent: a Hoyalux iD Myself

Az utóbbi évek nagy kihívása a digitális eszközök megnövekedett használati ideje, ami sajnos nem tesz jót a látásunknak (sem). Rengeteget ülünk számítógép, laptop előtt és még este is az okostelefonunkat bújjuk. A folyamatos közelre fókuszálás, a kijelzőkből áradó kék fény pedig extrém módon megterheli a szemünket. Ám szerencsére már létezik megoldás erre a problémára: a Hoyalux iD MySelf lencse, ami a ma létező legmagasabb minőségű és tudású lencse a Hoya kínálatában. 

A Hoyalux iD MySelf prémium progresszív lencsék egyedileg az Ön igényeire szabottan készülnek és az egyedi dioptriákra optimalizált lencsetervezés révén képesek javítani mind látásminőségünket, mind vizuális kényelmünket, miközben észrevétlenül alkalmazkodnak életstílusunkhoz is.

A Hoyalux iD MySelf lencse tervezésekor a legfontosabb szempont a könnyű megszokás, a stabil látómező, az éles kép, a kevesebb "imbolygás" és a fókuszváltások megkönnyítése volt. Ez utóbbi különösen igaz a karnyújtásnyi, köztes távolságra, amin belül használjuk a digitális eszközeinket és olvasunk. 

A Hoyalux iD prémium progresszív lencsék szélesebb közeli és köztes látómezőt biztosítanak, ezért ideálisak digitális eszközök használatához, mivel kevesebb fejmozgatásra van szükség, amikor közeli és köztes látómezőkre tekintünk, ugyanakkor éles, tiszta látásélményt adnak nagyobb távolságokra is. Remek mélységérzékelést és állandó stabilitásérzést nyújtanak, legyen szó lépcsőzésről, autóvezetésről vagy hegymászásról. 

Ezt a maximális teljesítményt többek között a lencsékbe beépített több csúcskategóriás technológia biztosítja:

  • Integrált dupla felületkialakítás: minimalizálja a vizuális torzítást, természetesebb szemmozgást tesz lehetővé.

  • Binokuláris Harmonizációs Technológia: Javítja a mélységészlelést és megerőltetés nélküli fókuszálást tesz lehetővé.

  • 3D binokuláris látás: Megerőltetés nélküli fókuszváltás, azonnali éles látás bármilyen tevékenység közben, beleértve a digitális eszközök használatát is. 

  • Könnyű Megszokás Technológia: Korábban nem tapasztalt széles látómezők minden távolságra, optimalizált köztes és közeli látómező a digitális eszközök kényelmes használatához.

A Hoyalux iD MySelf a Hoya legjobb progresszív megoldása, mely az úttörő technológiák és az ember alkotta innovációk kombinációja. 100%-ban személyre szabott szemüveglencse, mely kiváló teljesítményt biztosít minden tevékenység közben, és lehetővé teszi, hogy mindig a legjobbat hozhassuk ki magunkból. 

Várjuk szeretettel az orosházi kórházzal szemben található Edit Optika szaküzletünkbe, ahol szívesen megmutatjuk Önnek, mit tudnak valójában ezek az innovatív lencsék és válaszolunk az összes felmerülő kérdésre is!