Szolgáltatások

Látása nálunk biztonságban van

Minden vásárlónknak személyre szabott szemüveg és kontaktlencse tanácsadást nyújtunk, ami szorosan követi napjaink technológiai fejlődését és a divat trendeket is. Mindezek mellett garanciáink biztosítják, hogy vásárlása után semmire se legyen gondja.

1. Szemüvegkészítés egy órán belül!

Szemüvegét elkészítjük, ha a szükséges dioptria rendelkezésre áll. Vállaljuk szemüveglencsék átcsiszolását is, ha szükséges. Végzünk javítást, forrasztást, csavarpótlást, szemüvegkeret igazítást, szárcserét. Szemüveglencsék összehasonlítása, 3D lencse tervezés.

2. Szemvizsgálat

Üzletünkben szemész szakorvos és diplomás optometrista végez teljes körű vizsgálatot. A vizsgálatok computerrel és a hagyományos próbakerettel történő korrigálással történik. Vizsgálat során felmerülő elváltozásokkal (szürkehályog, glaucoma, egyéb elváltozások) a megfelelő szakrendelésre irányítjuk. Fontos felhívni a figyelmet,hogy egy egyszerű szemvizsgálattal sok más szembetegség is felismerhető, amelyek időben felismerve és kezelve nem okoznak nagyobb mértékű látásproblémákat a későbbiekben.

Végzünk kontaktlencse vizsgálatot is.

A vizsgálat szakaszai:

  1. szem réslámpás vizsgálata, könnytermelés vizsgálat, bázisgörbület mérése
  2. korrekció meghatározása
  3. megfelelő próbalencse illesztése
  4. fél órás stabilizálódási idő
  5. lencse illeszkedésének vizsgálata, a szükséges korrekciók elvégzése, lencse eltávolítása
  6. betanítás: itt megtanulja a viselő önállóen felhelyezni és eltávolítani a lencsét, elmagyarázzuk a lencse tisztításának, tárolásának feltételeit, megkapja a lencse egészséges viseléséhez szükséges tanácsokat
  7. kontrollvizsgálat 2 hét múlva

Orvosi vizsgálatok időpontja:

Dr. Kiss Edit Ildikó Kedd és Csütörtök 15:30-18:00 előzetes bejelentkezésre.

Computeres szemvizsgálat az üzlet teljes nyitvatartási ideje alatt.

Vállalati szűrések:

Vállaljuk céges vizsgálatok elvégzését, és a szükséges védőszemüvegek, vagy monitorvédő szemüvegek elkészítését.

Általános szemészet:

A végtelenből érkező párhuzamos fénysugarak normál esetben a retina síkján egyesülnek képponttá. Ilyenkor nincs szükség szemüveg viselésre. Ha ez nem így történik,akkor különböző fénytörési hibákról beszélhetünk.

Myopia

A végtelenből érkező párhuzamos fénysugarak a retina síkja előtt egyesülnek. Korrekciója konkáv (-) lencsével történik.

Hypermetropia

A végtelenből érkező párhuzamos fénysugarak a retina síkja mögött egyesülnek képpé. Korrekciója konvex (+) lencsével történik.

Astigmia

Ha a szem törőközegeinek együttes optikai hatása a különböző meridiánokban eltérő, akár a szaruhártya, akár a szemlencs, vagy mindkettő együttes aszférikus hibája következtében, akkor asztigmatizmusról beszélünk. Ebben az esetben az optikai tengelyen 2 fókusz is található. Korrekciója plán cylinder vagy tórikus lencsével történik.

Presbyopia

Negyven éves kor felett a szemlencse kezdi elveszteni rugalmasságát, alkalmazkodó képessége csökken. Ilyenkor a hiányzó dioptriákat olvasó szemüveg segítségével kell pótolni.

Fiatalkori látásproblémák:

Kisgyermekeknél különösen kell figyelni a megfelelő látáskorrekcióra. Abban az esetben, ha gyengébb látásélességű az egyik szem, és nincs korrigálva, akkor kezdenek el a kisgyerekek kancsalítani, illetve ha szemizmaik nincsennek egyensúlyban. Fontos felismerni korán a problémát, és kezelni (szemüveg, féloldali takarás ), mert ha ez nem történik meg, akkor autómatikusan a jobb látásélességű szemét fogja használni, és a másik szem tompalátóvá válik, amiből sajnos később nagyon nehezen lehet kivezetni. Tehát ha ilyen probléma áll fenn, akkor fel kell keresni a megfelelő szemész szakorvost

Fiataloknál gyakran előfordul, hogy a próbatáblát végigolvastatva nincs problémájuk. Viszont napközben gyorsan elfárad a szemük, olvasási problémáik vannak 15-20 éves korukban, hirtelen távolságokhoz nehezen alkalmazkodnak. Ebben az esetben biztosan korrekcióra szorulnak, tehát szükséges egy vizsgálatot elvégezni, ahol megállapításra kerül a fénytörési (hypermetropia ) hiba.

40 év feletti vizsgálatok:

40 éves kor után a szemlencse alkalmazkodó képességének hiánya miatt mindenkinek szüksége lesz előbb vagy utóbb olvasó szemüvegre. Fontos, hogy ne kész olvasószemüveget vásároljunk, mert nem biztos,hogy mindkét oldalon egyforma korrekcióra van szükségünk, illetve a kész szemüvegek nem a saját pupilla távolságunkra vannak elkészítve, így azok nem megfelelőek. -Magas vérnyomás és cukorbetegség befolyásolja a látóidegfő állapotát, illetve a szemfenéken futó ereket. Ezért fontos időként szemfenékvizsgálaton részt venni, mert ilyenkor még időben feltárhatóak ezen betegségek. -Egy bizonyos kor után a szemlencse kezdi elveszíteni átlátszóságát, lassan elszürkül, és szürkehályog alakul ki. Mindaddig nem okoz komoly problémát, amíg a lencse középső részét el nem éri. Szürkehályogra utal a fénytörés ellenkező irányba való módosulása. Ezt diagnosztizálni kell, és a szükséges időben megműteni.

Napjaink egyik népbetegsége a glaucoma vagy zöldhályog. Azért veszélyes, mert lappangva alkul ki, és mire észreveszik, addigra már súlyos, visszafordíthatatlan látóideg károsodást okoz. Fontos a szemnyomás mérése, de ennek értéke még nem ad egyértelműen okot a glaucomára. Mellette szemfenék vizsgálat és látótér vizsgálat is szükséges. A három vizsgálati eredmény fogja meghatározni, hogy valóban glaucomával állunk szembe.